Lathund - Ta en skärmbild i Windows 10 & Windows 11

Hela skärmen eller aktivt fönster:

•    Tryck "PrtScn" för hela skärmen eller "Alt + PrtScn" för aktivt fönster.
  •    Öppna Paint (sök i Start-menyn) eller annat bildprogram.
  •    Tryck "Ctrl + V" för att klistra in.
  •    Gå till "Arkiv" och välj "Spara som" för att spara på önskad plats.

Använd Skärmklippsverktyget

•    Tryck "Windows + Shift + S" för att öppna skärmklippsverktyget.
  •    Markera området du vill ta en bild på genom att klicka och dra med musen.
  •    Öppna Paint eller annat program.
  •    Tryck "Ctrl + V" för att klistra in och spara bilden.