Tvinga omstart av dator.

1. Håll ned strömbrytaren: På din dator finns en strömbrytare. Håll ned den i cirka 5-10 sekunder tills datorn stängs av helt. Ibland finns strömbrytaren på sidan eller på framsidan av den datorn.

2. Vänta några sekunder: Låt datorn vila i några sekunder.

3. Starta om datorn: Släpp strömbrytaren och tryck sedan på den igen för att starta om datorn.

Genom att följa dessa steg bör du kunna tvinga en omstart av din dator även om den är fryst och inte svarar. Se till att spara ditt arbete regelbundet för att minimera risken för att förlora data vid en sådan situation.